Meny_Skribent_Bild_Center.png

Hej från teamet på Plexian®.

Välkommen till Plexians blogg. Här kan du ta del av nyheter om oss och branschen. Feedback? Kontakta mig på johan@plexian.se

Allt gott!

Banksatsning och möte med Litauens finansminister

Banksatsning och möte med Litauens finansminister

FinanceMinister_News.jpg

Plexians VD Sami Sulieman befinner sig 3 dagar i Litauen. Första mötet var med Plexians lokala advokat, där man gick igenom status för den bankansökan som ska lämnas in Q1 2018. På torsdagen träffades Litauens Finansminister Vilius Sapoka. De två diskuterade bland annat möjligheterna med att starta upp en internationell förening för fintech i landet.

”De var väldigt pålästa om oss och förvånansvärt öppna, precis som centralbanken. De kommer att följa vår resa och vara fortsatt behjälpliga där de kan. Herr Sapoka vill att Litauen ska bli en hubb inom fintech för Baltikum och Norden. Vi diskuterade hur ett sådant projekt kan se ut.”, säger Sami

Innan hemresan på fredag kommer Plexians VD att intervjua kandidater som innehar nyckelroller för Plexians banksatsning i landet. Bland de tyngre positionerna som ska tillsättas utmärks rollerna som IT-Chef och VD.

4 smarta restips inför vintersemestern

4 smarta restips inför vintersemestern

Fintech-bolagen utmanar de traditionella bankerna

Fintech-bolagen utmanar de traditionella bankerna