Meny_Skribent_Bild_Center.png

Hej från teamet på Plexian®.

Välkommen till Plexians blogg. Här kan du ta del av nyheter om oss och branschen. Feedback? Kontakta mig på johan@plexian.se

Allt gott!

Fintech-bolagen utmanar de traditionella bankerna

Fintech-bolagen utmanar de traditionella bankerna

Gamla stora trögmanöverande svenska storbanker utmanas nu av alla de snabbväxande, moderna och lättmanövrerade fintech-bolag som startas upp över hela landet. Gemensamt för dessa uppstickare är att de ser något de tycker den traditionella storbanken gör fel eller dåligt och bestämmer sig för att göra det själv, men på ett bättre, smartare eller effektivare sätt.

På Plexians huvudkontor har det tagits fram en lista på allt som man själv vill förbättra inom Svensk finansindustri. Listan blev så lång att vi kommer behöva portionera ut de olika nya tjänsterna under flera års tid. Det Plexian såg som mest prioriterat är hur vi ska kunna hjälpa svenska företag. Till skillnad från de traditionella storbankerna så vill Plexian hjälpa entreprenörer att få lån, personer som många gånger förhindras till exempel expansion på grund av att banken säger nej.

PWC har i sin rapport uppskattat att inom 3-5 år kommer investeringarna i fintech överstiga US $150bn. Samtidigt säger den spanska storbanken Santander, som nyss slått sig in på den svenska marknaden att ”Vi är en utmanare till de traditionella bankerna” - Carolina Brandtman, vd Santander Sverige. Inte ens en traditionell storbank vill alltså förknippas med de svenska storbankerna, och har även bestämt sig för att inte öppna några traditionella fysiska bankkontor i Sverige. Vinden blåser i ryggen på svenska fintech-bolag och vidare rapporterar PWC i sin rapport om att 82% av de tillfrågade tror att de kommer att öka sina samarbeten med olika fintech-bolag.

Banksatsning och möte med Litauens finansminister

Banksatsning och möte med Litauens finansminister

Entreprenören Sami Sulieman har innovativa idéer för svensk banksektor

Entreprenören Sami Sulieman har innovativa idéer för svensk banksektor