Meny_Skribent_Bild_Center.png

Hej från teamet på Plexian®.

Välkommen till Plexians blogg. Här kan du ta del av nyheter om oss och branschen. Feedback? Kontakta mig på johan@plexian.se

Allt gott!

4 smarta restips inför vintersemestern

4 smarta restips inför vintersemestern

Det är härligt att vakna upp till en isande kall januarimorgon, luften är kyligt frisk, snöflingorna faller från himlen och du är redo för en helg med familjen, full av roliga äventyr! Med semestern runt hörnet, får du här fyra tips för en bättre, säkrare och billigare resa!

1. Boka flyg under veckodagarna
Om du inte redan har bokat dina resor, kan det vara bra att veta att om du flyger under vissa dagar av veckan, kan det bli mycket billigare. 

Flygresor på tisdagar eller onsdagar kan vara flera tusen billigare än de som går på fredagar eller under helgen. En snabb sökning på SAS visade att priset skiljer sig med ungefär 3 600 kr per person, beroende på om du åker på en tisdag eller lördag från Stockholm till Paris. 

Om ni är två personer som åker betyder det att det blir 7 200 kr billigare om du bokar en resa en tisdag. 

2. Använd en annan webbläsare när du bokar din resa
Cookies tillåter flyg och resebyråer att spara data, som din sökhistorik. Den datan kan sedan säga hur benägen du är att boka en resa inom de närmaste dagarna, vilket innebär att vissa reseföretag kommer att höja priset i smyg - väldigt fräckt! 

För att undvika det, om möjligt byt till en annan webbläsare, innan du börjar söka efter billiga flygstolar. 

3. Undvik hotellrestauranger
Såvida du inte bokar en all inclusive-resa, är det bäst att undvika hotellrestauranger, eftersom många debiterar upp till 20 % mer för mat och dryck!

Lokala restauranger utanför hotellet brukar oftast vara mycket billigare och mindre turistiga - dessutom får du en mer autentisk kulinarisk upplevelse!

4. E-posta dig själv en kopia av dina dokument
Planera för det bästa men förbered dig på det värsta! Om du blir bestulen alternativt förlorar ditt pass eller körkort, kommer du att spara mycket tid och pengar om du har skickat dig själv en kopia på handlingarna. I synnerhet när det handlar om att identifiera dig eller ordna en hemresa.

8 tips för att spendera mindre tid på administration - del 1

8 tips för att spendera mindre tid på administration - del 1

Banksatsning och möte med Litauens finansminister

Banksatsning och möte med Litauens finansminister