Meny_Skribent_Bild_Center.png

Hej från teamet på Plexian®.

Välkommen till Plexians blogg. Här kan du ta del av nyheter om oss och branschen. Feedback? Kontakta mig på johan@plexian.se

Allt gott!

8 tips för att spendera mindre tid på administration - del 2

8 tips för att spendera mindre tid på administration - del 2

5. Organisera dig
Du blir mycket effektivare om det är ordning och reda på kontoret samt om skrivbordet är städat. Det fridfulla sinnet kommer som en bonus. 

Organiserade kontor och arbetsplatser gör ofta att medarbetarna är mer produktiva och samarbetsvilliga, vilket även medför färre administrativt jobb. Ökad produktivitet innebär högre vinst.

Om allt från din e-postlåda till din arbetsyta är organiserat, kan det leda till ett bättre fungerande företag. 

6. Minimera antalet möten
Färre är bättre när det kommer till möten. Samtidigt som möten kan vara nödvändiga, är här fyra tecken på att dina möten är slöseri med tid.

Hellre än att ha ett dagligt eller veckovis möte med dina medarbetare, överväg en enkel uppdatering via e-post eller ett snabbt samtal. Det finns många möjligheter såsom Slack eller 15Five, vilket kan göra det enklare och snabbare för dina medarbetare att kommunicera utan att behöva boka möten.

Om ni har färre möten har du och dina medarbetare mer tid att lägga på jobbet, vilket innebär mer tid att driva och få ditt företag att växa. Om du kan minimera mötena, kommer de som sker att vara mer meningsfulla, effektiva och fokuserade. Se bara till att ni har en bra kommunikation med varandra. 

7. Automatisk bokföring
Som företagare kan det efter en dag av representation och utlägg uppstå ett tidskrävande arbete på kvällen med att bokföra dagens utgifter. I värsta fall har alla veckans utlägg sparats till söndagen.

Med automatiserad bokföring kan både företagare och anställda minska administrationen och fokusera på kärnverksamheten. Många av de lösningar som finns tillgängliga idag består av en app i telefonen som skannar kvitton. Därefter laddar den anställde upp kvittona till företagets bokföringsprogram som automatiskt bokför utlägget. Plexian är ett av de bolag som erbjuder automatisk bokföring och är kompatibelt med alla bokföringsprogram.

Automatisk bokföring är både snabbare och säkrare än de manuella varianter många bolag använder sig av med fasthäftade kvitton på fysiska utläggsrapporter.

8. Anlita en assistent
Att veta när och vad du kan delegera är viktigt för att driva ett litet företag. Om du alltid har för mycket att göra och ditt företag växer, är det kanske dags att anlita en assistent.
Antingen det är någon timanställd eller på heltid, kan en assistent hjälpa dig med dina dagliga administrativa sysslor. Det sparar värdefull tid och du får mer energi att fokusera på dina kunder, dina medarbetare och att få företaget att växa. 

I synnerhet om du planerar för en expansion eller en period av tillväxt, kan fördelarna med en assistent lätt överväga kostnaderna med att anlita hjälp. Assistenter kan hjälpa till med allt från personalfrågor, anteckningar, research, ringa klienter, schemaläggning, datainmatning och mer. Om du inte är redo att investera i en anställd på hel- eller deltid, kan det hjälpa att anlita en virtuell assistent, även om det bara är för några få uppgifter.

Därför är Öresundsregionen framtiden för global fintech

Därför är Öresundsregionen framtiden för global fintech

8 tips för att spendera mindre tid på administration - del 1

8 tips för att spendera mindre tid på administration - del 1