Meny_Skribent_Bild_Center.png

Hej från teamet på Plexian®.

Välkommen till Plexians blogg. Här kan du ta del av nyheter om oss och branschen. Feedback? Kontakta mig på johan@plexian.se

Allt gott!

5 fördelar med en digital kortstrategi

5 fördelar med en digital kortstrategi

Vi har vetat en tid nu att betalningsvärlden ändras, inte minst med smarta telefoner, digitalisering och virtuella kort. Det handlar inte bara om att teknologin driver på den här förändringen, utan även kraven. Företag vill ha mer kontroll över hur de spenderar sina pengar och en mer strategisk approach till inköp. 

Vissa företag upptäcker nu att en digitalt driven kortstrategi kan underlätta, antingen det involverar anställda som använder individuella fysiska kort eller virtuella kort.

I det här inlägget presenterar vi 5 fördelar med en digital kortstrategi.

1. Förbättrat rörelsekapital
I takt med att den globala konkurrensen ökar, fortsätter företag göra mer med mindre. 

Den traditionella reaktionen när marknaden förändras har varit att reducera antalet anställda och snabbt kapa kostnader. Men med en digital kortstrategi kan företag frigöra pengaflödet och även minska behovet av reflexmässiga avverkningar av personal och tillgångar.

Smarta företag inser att den här approachen kan vara mer produktiv, eftersom det ger dem ett förbättrat kapitalflöde. Ökad kontroll och synlighet över utgifterna borde vara centralt. 

2. Reducera kostnader
Att hantera betalningar är en typisk tidstjuv, så varför inte automatisera det? 

Genom att reducera tiden det tar att hantera betalningar, kan företag både spara tid och reducera kostnaderna.

Möjligheten att automatisera betalningar reducerar inte bara den manuella handpåläggningen utan erbjuder även en molnbaserad förvaringsplats för journalföring och enklare rapportering. 

Detta reducerar pappersarbetet, ökar kontrollen av ditt pengaflöde samt erbjuder förbättrad transparens. Automation kan även minimera antalet fel i hanteringen då det är färre beröringspunkter.

3. Förbättrad överblick och transparens
Om du har alla dina betalningar på ett ställe ger det företaget en bra översikt över alla dess utgifter, oavsett valuta, betalningstyp eller avdelning det kommer från.

En digital kortstrategi underlättar för företag att ständigt ha full överblick, vilket hjälper vid finansiella beslut och kan avvärja potentiella frågor om kassaflödet. Teknologin kan flagga för problem, så att de snabbt kan åtgärdas. 

4. Effektivare för medarbetarna
Om du låter dina medarbetare spendera hur mycket de behöver, när de behöver, kan de sköta sitt arbete bättre. 

Omedelbar insyn i hur mycket pengar som spenderas försäkrar företagen om att pengarna inte missbrukas, samtidigt som virtuella kort säkerställer att pengarna spenderas på det som de är avsedda för.

Administrationen kan också minskas tack vare automatisk bearbetning av betalningar, oavsett vilket system som används. Inga dubbletter uppkommer eller manuell inmatning av data mellan olika system vilket skapar en effektivare process.

Att frigöra personal förbättrar naturligtvis effektiviteten. Om du tar bort det manuella pappersarbetet när det kommer till betalningsprocessen för B2B kan det spara dig timmar, dagar eller till och med månader. 

5. Ett bättre fungerande företag
Allt det här kan leda till ett bättre, mer effektivt företag. Genom att enkelt kunna se hur företaget spenderar hos olika leverantörer ökar också möjligheten till smarta förhandlingar och, om det finns tillfälle, konsolidering av inköp. I slutändan ökar detta kontrollen som företaget har över sina utgifter.

Leverantörerna blir också mer vana vid kortbetalningar, vilket innebär att 60 eller till och med 30 dagars betalningstid, blir ett minne blott.

 

Besök Plexian.se för att lära dig mer om digitala kort
 

Så blir du en bra ledare på jobbet

Så blir du en bra ledare på jobbet

Därför är Öresundsregionen framtiden för global fintech

Därför är Öresundsregionen framtiden för global fintech