Meny_Skribent_Bild_Center.png

Hej från teamet på Plexian®.

Välkommen till Plexians blogg. Här kan du ta del av nyheter om oss och branschen. Feedback? Kontakta mig på johan@plexian.se

Allt gott!

Plexians grundare Sami Sulieman - ett reportage

Plexians grundare Sami Sulieman - ett reportage

Plexians grundare Sami Sulieman träffade IT-Finans för att göra ett reportage om hans resa från Rosengårds där han spelade fotboll med Zlatan till entreprenören som satsar på fintech. För att läsa artikeln i sin helhet, se länk längst ner på sidan. 

"Malmö har under åren fostrat flera profiler inom allt från politik till idrottsmän men frågan är om inte en ödmjuk doldis kan komma att bli den största av dem alla. Den 7e mars träffade IT-finans Sami Sulieman, grundare och CEO på Fintech bolaget Plexian AB för en diskussion om hans resa och vision både gällande sitt senaste skötebarn, företaget, men även i ett större sammanhang där Sami vill lyckas med det som våra politiker till stora delar misslyckats med – att lyfta människornas värde och skapa en harmoni i Rosengård.

Trots att Sami är cirka tre år äldre än Zlatan så blir denna nämnare den naturliga delen att börja diskussionen kring. Detta då de båda bott i Rosengård, Malmö. Sami minns att at de båda spelade fotboll som små men att de sedan, trots att de gått olika vägar, haft styrkan/turen/förmånen att göra samma grundval – att inte låta omgivningen knäcka dem utan att istället fokusera på en inre styrka som vill mer.

Ett klart livsmål
När vi så pratat om visioner så kommer vi osökt in på vad som driver Sami av idag och återigen dyker lite tankar kring Rosengård och även övriga samhället upp. Sami berättar att 2018 finns smått otroliga 450 000 personer i kronofogdens register på grund av skulder och lån och totalt så har dessa personer över 90 miljarder i skulder. Men detta är inte det värsta utan det är den fortlöpande kostnad som detta innebär för samhället och framför allt att ingen gör något, eller i varje fall inte tillräckligt, för att komma åt kärnan i denna problematik.

Då jag ser vad som görs, eller rättare sagt vad som inte görs och samtidigt vet hur vi med inte allt för stora medel skulle kunna komma tillrätta med mycket av dessa problem så blir jag enormt ledsen och jag bestämde mig för en tid sedan att göra det till mitt livsmål att komma till rätta med detta."

 

Sami talar även om sina olika projekt och företag han har skapat. De alternerar mellan uppväxt och utmaningar med entreprenörskap och framtidsvisioner. Här kan du läsa intervjun med Sami i sin helhet.

 

Framtidens lojalitetsprogram - skräddarsydda erbjudanden och samarbeten

Framtidens lojalitetsprogram - skräddarsydda erbjudanden och samarbeten

Så blir du en bra ledare på jobbet

Så blir du en bra ledare på jobbet